Varför använda en mikrofiberhandduk för håret?

Att välja rätt handduk för att vårda ditt hår kan göra en enorm skillnad, och en mikrofiberhandduk är ett hemligt vapen som många missar när det kommer till hårvård. En sådan samt andra bra tillbehör för håret, det kan du hitta hos Yuaia. Men varför ska man då välja denna typ av handduk? Jo, den har en överraskande stor effekt på hårets hälsa och utseende.

Fördelarna med en mikrofiberhandduk

Den största fördelen med en mikrofiberhandduk är dess otroliga förmåga att vara skonsam mot ditt hår. Dess fina och mjuka fibrer minskar friktionen jämfört med en vanlig bomullshandduk. Detta betyder att när du torkar håret, skapas mindre slitning och mindre skada på varje hårstrå. Slutresultatet? Ett friskare, starkare hår som är mindre benäget att bli skört och frissigt. Oftast finns ju tips annars att inte gnugga, utan mer dutta med en vanlig handduk, men har du en mikrofiberhandduk så slipper du tänka på det.

Det är inte bara dess skonsamhet som imponerar. Mikrofiberhanddukar har enastående absorberande egenskaper. De suger upp fukten snabbare än bomull, vilket minskar torktiden avsevärt. Det betyder mindre tid med fuktigt hår och även detta gör mindre risk för skador på håret eller att det ska bli frissigt som det annars kan bli.

En annan fördel är att mikrofiberhanddukar är lätta och smidiga, vilket gör dem perfekta för resor eller gymmet. De tar inte mycket plats och torkar snabbt mellan användningarna.

Hitta fler bra tillbehör för håret

Som vi nämnde ovan så kan du hitta en bra mikrofiberhandduk hos Yuaia. Men de har även en hel del andra bra tillbehör för ditt hår samt att de också har många bra hårprodukter. Bland annat så har de en mängd olika bra borstar och kammar som alla är skonsamma mot ditt hår. Det finns även smarta hårband, klämmor och till och med ett smart örngott!