3 tips för ett friskt och vackert hår

Drömmer du om ett välvårdat och glänsande hår? Det behöver varken vara alltför tidskrävande eller snuskigt dyrt. Med våra fem tips för ett friskare och vackrare hår blir varje dag en “good hair day”!

  • Gå till frisören regelbundet

Regelmässiga besök hos frisören är nyckeln till ett välvårdat hår. Frisörer är trots allt experter på hår, och därför vet dem vad ditt hår är i behov av för att stärkas. Att klippa dig regelbundet hos en frisör innebär inte bara att du alltid kommer kunna njuta av att alltid se snygg ut i håret – det främjar också en sund hårväxt. 

 

Därutöver visar frisören dig hur just du ska tvätta och torka håret samt hur du ska använda stylingverktyg för att det ska förbli friskt och vackert. Din frisör kan också rekommendera dig om passande hårvårdsprodukter för ditt hår – det finns trots allt otroligt många hårtyper och alla kräver olika sorters vård.

 

Letar du efter en frisör i Uppsala med många års erfarenhet? Besök då Barberandbabes, en frisörsalong som inte bara lovar dig utmärkta resultat, utan som också kan ge dig de råd du behöver för att garantera ett friskt och vackert hår.

  • Tvätta håret så sällan som möjligt

Frisörer brukar rekommendera att man inte tvättar håret mer än två gånger, men det beror helt och hållet på ens hårtyp. Har du många tunna hårstrån kommer dig hår sannolikt rätt snabbt se smutsigt ut, och då kan det kräva att du tvättar det oftare än så. Har du däremot tjockare hår kommer du kunna hålla dig till två tvättar i veckan, om inte mindre än så.

 

Tvättar du håret för ofta torkar du ut hårbotten, samtidigt som kroppen börjar producera mer talg och håret därmed snabbare ser fettigt ut. Det är därför det rekommenderas att man försöker tvätta håret så sällan som möjligt. Om det däremot går alldeles för lång tid mellan tvättarna kan konsekvensen bli att du rubbar hårbottens naturliga cykel, vilket kan orsaka seborroiskt eksem

 

Ska håret förbli friskt och glänsande gäller det alltså att hitta en bra balans för dina tvättar.

  • Investera i bra hårprodukter

Det går inte förbise vikten av högkvalitativa hårprodukter. Många hårprodukter av bättre kvalitet är särskilt utformade efter olika hårtyper, och är därmed extra bra för de som till exempel har en känslig hårbotten. Dessutom har det visat sig att det långsiktiga resultatet av skönhetsprodukter av högre kvalitet, särskilt hårprodukter, är mer skonsamt för håret än vad de hårprodukter av sämre kvalitet är.

 

Att investera i bra, och därför ofta också dyrare, kan dock kännas avskräckande. De kostar trots allt mer, och det är det inte alla som har råd med – särskilt inte i dessa tider. Men faktum är att hårprodukter som är snäppet dyrare allt som oftast kan ses som en investering. Till exempel tenderar schampoo och balsam av dålig kvalitet att torka ut håret och göra att håret ser allmänt slitet ut. Det innebär att du i sin tur behöver gå till frisören ändå oftare än du gör i dagsläget.