Så hittar du rätt: Savr vs Avanza

När det kommer till att investera i aktier och bygga upp en portfölj kan valet av plattform vara avgörande för framgång. Två populära alternativ på den svenska marknaden ärSavrochAvanza. I den här artikeln kommer vi att jämföra dessa två plattformar för att hjälpa dig att hitta rätt.

Savr och Avanza – En översikt

Savrär en relativt ny aktiehandelsplattform som har vunnit popularitet på senare tid. Dess fokus ligger på att erbjuda enkla och intuitiva lösningar för att hjälpa användarna att investera och spara pengar.

Avanzaå andra sidan är en av de mest etablerade aktiemäklarna i Sverige. Den erbjuder ett brett utbud av produkter och tjänster, inklusive aktiehandel, fondhandel och pensionssparande.

Savr vs Avanza – En jämförelse

Plattform Fördelar Nackdelar
Savr
 • Enkel och intuitiv användargränssnitt
 • Låga avgifter
 • Automatiserade sparalternativ
 • Begränsat utbud av investeringsprodukter
 • Inga möjligheter till avancerad teknisk analys
 • Begränsade forskningsverktyg
Avanza
 • Brett utbud av investeringsprodukter
 • Avancerade handelsverktyg
 • Stark community och möjlighet att följa andra investerare
 • Högre avgifter än Savr
 • Kräver mer kunskap för att använda plattformen fullt ut
 • Mer komplex navigering

Savr – En översikt

Savr har blivit känt för sitt enkla och intuitiva användargränssnitt. Plattformen riktar sig till både nybörjare och erfarna investerare som vill ha enkel tillgång till aktier och enkla sparalternativ. Savr erbjuder även automatiserade sparalternativ där användare kan ställa in automatiska månadssparande i olika tematiska portföljer. Denna funktion kan vara särskilt attraktiv för dem som vill investera långsiktigt utan att aktivt behöva följa marknaden.

Avanza – En översikt

Avanza är en mer etablerad aktiemäklare som har funnits på marknaden i många år. Plattformen erbjuder ett brett utbud av investeringsprodukter, inklusive aktier, fonder, pensionssparande och mer. Avanza har utvecklat avancerade handelsverktyg som kan vara till nytta för mer erfarna investerare som vill göra avancerad teknisk analys. Dessutom har Avanza en stark community där användare kan följa andra investerare och ta del av deras erfarenheter och strategier.

Vilken ska du välja?

Vilken plattform som passar dig bäst beror på dina behov och preferenser. Om du är nybörjare och letar efter enkelhet och låga avgifter kan Savr vara det bästa valet för dig. Å andra sidan, om du är en mer erfaren investerare och vill ha tillgång till ett större utbud av produkter och avancerade handelsverktyg, då kan Avanza vara det rätta alternativet.

Det är också viktigt att komma ihåg att du inte är låst till en enda plattform. Du kan ha konton på både Savr och Avanza för att dra nytta av fördelarna med båda. Det kan vara speciellt användbart om du vill ha tillgång till olika investeringsprodukter eller tjänster som erbjuds av varje plattform.

Slutsats

Välja rätt aktiemäklare är en viktig del av din investeringsstrategi. Savr och Avanza är två populära alternativ på den svenska marknaden, och båda har sina fördelar och nackdelar. Ta dig tid att undersöka och jämföra dem för att hitta den plattform som passar bäst för dina behov och mål.

Ofte stillede spørgsmål

Vad är skillnaden mellan Savr och Avanza?

Savr och Avanza är båda onlineplattformar för investeringar, men de har olika funktioner och kostnader. Savr har en mer automatisk och passiv investeringsstrategi medan Avanza ger dig mer flexibilitet att välja dina egna investeringar.

Vilken är bättre, Savr eller Avanza?

Det beror på din investeringsstrategi och preferenser. Om du vill ha en enklare och mer automatiserad investeringsupplevelse kan Savr vara ett bra val. Om du föredrar att vara mer aktiv och ha större kontroll över dina investeringar kan Avanza vara mer lämpligt.

Vad är omdömet om Savr?

Savr har fått positiva omdömen från användare för dess enkelhet och användarvänlighet. Många uppskattar också den passiva investeringsstrategin som hjälper dem att spara tid och minimera stress.

Vilken recension har Savr fått?

Savr har fått generellt positiva recensioner från användare. Många berömmer plattformen för dess enkla gränssnitt, låga avgifter och förmåga att generera god avkastning över tid.

Vilka aktier kan jag investera i med Savr?

Savr erbjuder ett brett utbud av aktier att investera i. Du kan investera i svenska och internationella aktier samt fonder. Savr erbjuder också en miljövänlig portfölj med aktier som är hållbara och socialt ansvarstagande.

Hur fungerar Savrs investeringsstrategi?

Savrs investeringsstrategi bygger på diversifiering och passiv förvaltning. Genom att investera i en bred portfölj av aktier och fonder sprider man risken och ökar chansen för god avkastning över tid. Savr övervakar kontinuerligt portföljen och gör justeringar efter behov.

Vad är fördelarna med att investera med Savr?

Fördelarna med att investera med Savr inkluderar enkelhet, låga avgifter, diversifiering, automatisk förvaltning och tillgång till miljövänliga investeringar.

Har Savr några nackdelar?

En nackdel med Savr är att du inte har lika stor frihet att välja specifika aktier eller fonder som du har med en mer aktiv plattform som Avanza. Savr kan också ha begränsningar när det gäller investeringar i vissa branscher eller geografiska områden.

Hur kommer jag igång med Savr?

För att komma igång med Savr behöver du registrera dig för ett konto och sedan göra en insättning som du kan investera. Du kan välja att investera manuellt eller använda Savrs automatiska investeringsstrategi.

Är Savr en trygg investeringsplattform?

Savr är en trygg investeringsplattform som är reglerad av Finansinspektionen. Dina investeringar är uppdelade i en separat depå vilket ger extra skydd om något skulle hända med Savr som företag.

Artiklen Så hittar du rätt: Savr vs Avanza har i gennemsnit fået 3.6 stjerner baseret på 13 anmeldelser